Mail de redactieMail de redactie

Snel naar

Rondom het klaslokaal

Dit voorwoord schrijf ik in de trein, een grijze...

USAgenda 2017-2018

Een overzicht van de leerlingactiviteiten dit...

Nieuw redactielid

De huidige leerling-redactieleden doen dit jaar...

Ideeën welkom bij de medezeggenschapsraad

In de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad...

Genomineerde roman van docente Nynke Smits

Dit jaar verscheen bij Primavera Pers de historische...

Plusklassen 2016-2017

Afgelopen jaar konden leerlingen in de onderbouw...

Romereis twee-punt-nul

De Romereis is al jaren onderdeel van het Stedelijk...

Jodelende dodo’s op Socrates

Klas 1A en 1C vielen dit jaar in de prijzen tijdens...

Interview raad van toezicht

De beide rectoren van Athena en Socrates vormen...

Toetsen

Een wervelwind van brugklassers waait door de...

-- Oproepen en mededelingen --

Kerstactie 2015

Gepubliceerd op 15-10-2015

De geur van rozen en cake hangt weer in de lucht; Correct! De kerstactie komt er weer aan! Drie dagen vol kerstmuziek, gezelligheid en ongemakkelijke serenades, of toch niet?

 

Na jaren een driedaagse kerstactie te zijn geweest, wordt hij dit jaar ingekort tot twee dagen. Nou ja, in principe zijn het nog steeds drie dagen, maar op de eerste dag mogen de klassen niet meer worden betreden. Wel kunnen er dingen worden gekocht en worden de pauzes gevuld met activiteiten. Een van de redenen voor deze verandering is dat het kerstactie-bestuur de focus op het goede doel wil leggen, in plaats van op het verbreken van het record ‘meest opgehaalde geld’ van vorige jaren. Dit houdt ook in dat er buitenschools meer dingen worden gedaan om aandacht te vragen voor het doel, dit keer Stichting Vluchteling.

 
En dat is niet de enige verandering. Het jaarlijkse kerstontbijt wordt ook helemaal omgegooid. In plaats van de gebruikelijke gescheiden klassen in aparte lokalen, wordt het één groot kerstfestival. Onderbouw en bovenbouw zijn wel gescheiden: de school heeft geen plek om alle leerlingen tegelijkertijd van een brunch-plek te voorzien. Terwijl de ene helft van de school aan het brunchen is, wordt er voor entertainment voor de andere helft gezorgd. De meeste details zijn nog niet bekend, maar het wordt zeker een gezellige boel.
 
Maar niet alles wordt veranderd. De kerstactie zou de kerstactie niet zijn zonder het jaarlijkse kersttheater, de met bloemblaadjes bestrooide gangen en de absolute misselijkheid van te veel cake met slagroom. Maar zeg nou zelf, dat willen we toch ook niet kwijt.

 

Tekst: Afra Peetoom