Mail de redactieMail de redactie

Snel naar

Rondom het klaslokaal

Dit voorwoord schrijf ik in de trein, een grijze...

USAgenda 2017-2018

Een overzicht van de leerlingactiviteiten dit...

Nieuw redactielid

De huidige leerling-redactieleden doen dit jaar...

Ideeën welkom bij de medezeggenschapsraad

In de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad...

Genomineerde roman van docente Nynke Smits

Dit jaar verscheen bij Primavera Pers de historische...

Plusklassen 2016-2017

Afgelopen jaar konden leerlingen in de onderbouw...

Romereis twee-punt-nul

De Romereis is al jaren onderdeel van het Stedelijk...

Jodelende dodo’s op Socrates

Klas 1A en 1C vielen dit jaar in de prijzen tijdens...

Interview raad van toezicht

De beide rectoren van Athena en Socrates vormen...

Toetsen

Een wervelwind van brugklassers waait door de...

-- Oproepen en mededelingen --

 

 

 

Nieuwe docenten

Gepubliceerd op 07-12-2014

Maak kennis met de nieuwe docenten, die aangetreden zijn aan het begin van schooljaar 2014-2015.

Sommigen écht nieuw, anderen terug van weggeweest.

 

 

Anne Katrien Amse

 

Geboren in Amsterdam en daar ook Klassieke Talen en Nieuwgrieks gestudeerd, met een brede  werkervaring, ook buiten het onderwijs. Blij met de prettige collegiale en leergierige werksfeer van  het Stedelijk en met het mooie, ruime en lichte gebouw van Socrates. Heb een brede belangstelling en leg vanuit mijn vak graag de link naar hedendaagse gebeurtenissen of kunstuitingen en naar andere vakgebieden. Woon met mijn man, onze twee kinderen en kat die Delphi heet – niet vanwege mijn klassieke achtergrond, maar die naam had hij al in het asiel – in Voorburg. Verder sport ik graag, lees ik veel, en ga ik graag naar het theater.

 

 

Sophie Epping-Huijg

 

Na de master Griekse en Latijnse taal en cultuur en de daaropvolgende lerarenopleiding heb ik lesgegeven op het ISW Hoogeland in Naaldwijk, wat ik combineerde met het Aloysius College in Den Haag. Daar ben ik naast het Stedelijk Gymnasium nog steeds werkzaam. Mijn stage op het Stedelijk enige jaren geleden was enorm leerzaam en het is dan ook extra leuk om na een paar jaar weer terug te zijn als docent. Het mooiste van het lesgeven vind ik om leerlingen te laten ervaren dat Grieks en Latijn dan wel ‘dode talen’ zijn, maar nog steeds springlevend in de wereld om ons heen. Aan mij de taak om dat enthousiasme over te brengen op de leerlingen en dat doe ik met veel plezier!

 

 

Frank Heesbeen

 

Mijn naam is Frank Heesbeen, ik doceer economie en maatschappijleer en ben een ‘oude’ bekende op deze school. In 2003 begon ik hier als zij-instromer (lees: groentje) mijn carrière in het onderwijs. Onderaan de ladder en door elders te solliciteren, kon ik in 2007 een paar treden overslaan. Ik werkte daarna met veel plezier in mijn woonplaats Haarlem op het Sancta Maria Lyceum. Nu dus weer terug, omdat ik toe was aan enige afwisseling en omdat ik ontzettend goede herinneringen had aan ‘het Stedelijk’. Toen ik deze zomer weer op het bordes van Athena stond, bleek dat mijn geheugen me niet in de steek had gelaten.  Nog steeds is het een geweldige school!

 

 

Gerrit Knoth

Versie 1 begon met een anekdote, halverwege zat ik op 82 woorden. Fout! In telegramstijl dan maar: getrouwd, 55 jaar, woonachtig in Den Haag, geen Hagenaar, geen Hagenees; probeer wereldburger te zijn. Dertig jaar docent  en nog steeds niet uitgekeken op het beroep (docent) en het vak (aardrijkskunde), een bevoorrecht mens dus. Mijn mooiste werkdagen zijn die dagen waarop ik het gevoel heb dat ik als docent, opvoeder, mens of geograaf een verschil maak. Lastig; op maandagochtend roei ik dwars tegen 23 bio-ritmes in, het 8e uur wankelen 28 afgetobde brugklassers binnen…
 
Een brede belangstelling, volgens sommigen een vakidioot. Is niet waar. Wist u al dat John Steinbeck in The Grapes of Wrath de mooiste beschrijving ooit van bodemerosie heeft gegeven en dat Leiden-Noord bijna net zo fascinerend is als de Grand Canyon?
 
 
Ant van Kootwijk 

 

Mijn naam is Ant van Koolwijk. Ik ben 28 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. Ik geef aardrijkskundeles aan drie eerste klassen en twee tweede klassen. Mijn hobby’s zijn reizen, schilderen, lezen, films kijken en muziek. Ik vind het leuk om naar concerten en festivals te gaan.

 

 

  

 

 

 

Marjette van Koperen

 Sinds september dit jaar ben ik op het Stedelijk Gymnasium werkzaam als docent geschiedenis. Ik ben echter niet helemaal nieuw op deze school: niet alleen heb ik hier vorig jaar tijdens mijn educatieve master stage gelopen, enkele jaren daarvoor heb ik zelf als leerling op deze school gezeten. Ik keer dus met veel plezier weer terug naar mijn oude stekkie! In mijn spaarzame vrije tijd houd ik van hardlopen, ga ik graag naar concerten en kook ik voor vrienden bij mij thuis in een van de mooiste hofjes in Leiden.

 

 

 

 

Anouk van der Linde 

Passie voor de Engelse taal en belangstelling voor andere culturen loopt als een rode draad door  het leven van Anouk van der Linde (51), docente Engels op Socrates. Zij is vestigingsmanager geweest van Elsevier Talen Amsterdam en heeft ervaring als docente Engels/NT2  bij  verschillende schooltypen:  van VMBO, VWO, PABO, The British School Language Centre tot een particuliere talenschool in Ankara Turkije. In taalverwerving en vakdidactiek is zij zeer geïnteresseerd.
 
In haar vrije tijd is zij op het hockeyveld te vinden om haar twee kinderen aan te moedigen. Zij kijkt graag naar Engelse detectives. Favoriete boek ‘A Suitable Boy’ van Vikram Seth.
 
 
   
Marijke Mahieu
Ik ben Marijke Mahieu en ik werk sinds dit schooljaar als docent Wiskunde op Socrates. Ik geef al heel wat jaren met veel plezier les in de regio Leiden en het SGL heeft altijd op mijn lijstje gestaan als een school waar ik graag nog eens zou willen werken. Ik kende de school al van mijn zoon die hier zo’n 10 jaar geleden eindexamen heeft gedaan.
Inmiddels voel ik me helemaal thuis op mijn nieuwe werkplek. Dat komt zeker ook door de leerlingen. Het is verrassend hoe vaak ik al een broer/zus/vriend/vriendin in de klas heb gehad en dat heeft enorm geholpen om snel vertrouwd te raken.
Hiervoor gaf ik les op het Bonaventuracollege in de Mariënpoelstraat en op het Fioretticollege in Lisse. Ook heb ik jarenlang als statisticus gewerkt op het CBS.
Als wiskundige ben ik ook in mijn hobby’s altijd op zoek naar regelmaat. Ik heb een passie voor taal, kunst en muziek. Zo ben ik bijvoorbeeld donateur van Ars et Mathesis, een groep mensen die van wiskunde én kunst houden.
 
   
Mohammad Faizi Nazir
Mijn naam is Mohammad Faizi Nazir en ik ben 23 jaar. Ik heb aan de Erasmus Universiteit gestudeerd en daar mijn bachelor Economie en Bedrijfseconomie en mijn master Entrepreneurship & Strategy Economics gehaald. Dus het zal u vast niet verrassen als ik u vertel dat ik het vak Economie geef. 
Ik ben een nieuwe docent en daarom doe ik, naast het werk op school, ook nog de opleiding tot leraar. Ik ben een deelnemer van het Onderwijstraineeship.
Ik ben beschikbaar op dinsdag tot en met donderdag. Dus als u vragen of opmerkingen heeft, schroom dan niet om op een van die dagen contact met mij op te nemen. 
 
 
 
 
Albert Oortwijn 
Ik ben als econoom bij de overheid en in het bedrijfsleven gaan werken. Na 12 jaar heb ik een bewuste keuze gemaakt voor het onderwijs. Ik ben mijn eerste graads-lesbevoegdheid gaan halen en ben economie gaan geven op een scholengemeenschap in leiden (VMBO, HAVO, VWO).
Na 10 goede jaren was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Sinds september 2014 ben ik dus economiedocent op het SGL, op de locatie Socrates.
Mijn eerste ervaringen zijn positief. Ik vind de leerlingen nieuwsgierig en leergierig. Dat stimuleert mij om zo veel mogelijk actualiteiten in te brengen in mijn lessen. Dat is het mooie van het vak economie: iedere dag kom ik wel iets tegen in de krant dat ik kan gebruiken in mijn lessen (bijvoorbeeld Miljoenennota, Referendum Schotland , Piketty).
 
 
Peter Reijn
Mijn naam is Peter Reijn. In 1989 studeerde ik af aan de Studio Herman Teirlinck Toneel-en Kleinkunstopleiding in Antwerpen, België. 
Ruim twaalf jaar was ik als vast acteur en theatermaker verbonden aan jeugdtheatergroep Stella in Den Haag. Daarnaast speelde ik bij diverse Nederlandse en Vlaamse theatergezelschappen. Gedurende deze hele periode verzorgde ik ook theaterlessen op jeugdtheaterscholen in Den Haag en Rotterdam. Ik kwam in aanraking met leerlingen uit elk type onderwijs en ik ontwikkelde daaruit een pedagogische aanpak die als basis kon dienen voor de verschillende doelgroepen. 
Momenteel geef ik les op deze school en op Gymnasium Haganum in Den Haag. Het werken met pubers is mij met de jaren meer en meer voldoening gaan geven; ik ben brugklassers, pubers en adolescenten gaan waarderen als kwetsbare en kritische geesten.

 

 

Sander Smits

Mijn naam is Sander Smits en ik ben dit jaar bij het Stedelijk (locatie Athena) begonnen als docent scheikunde. In woon in Leiden en na 7 jaar werken in Den Haag en 10 jaar in Hoofddorp ben ik blij dat ik nu in mijn woonplaats kan werken. En dan ook nog bij zo’n mooie school. 
Ik doe ook nog dingetjes naast mijn werk: ik ben getrouwd en vader van Aron (9) en Nikki (6). Daarnaast doe ik aan wielrennen op recreatief niveau. 
De eerste schoolweken zijn goed bevallen. We gaan er een mooi jaar van maken.